Vår historie

Vingmed ble etablert i 1968 i Norge.

Selskapet ble skilt ut fra Vingtor, som allerede hadde sin base innen maritim elektronikk, men som utvidet sin virksomhet ved å ta opp medisintekniske produkter i sitt sortiment. Grunnlegger av Vingmed AS var Arne Wøien, som også var eier av Vingtor. Med etableringen av Vingmed AS ble virksomheten spesialisert, og grunnsteinen til Vingmed-gruppen som en medisinteknisk bedrift var lagt.

Vingmed AS ble raskt en kommersiell partner i det norske forskningsmiljøet. Forskningen og utviklingen konsentrerte seg rundt mulighetene med ultralyddiagnostikk, under ledelse av Bjørn Angelsen ved NTH i Trondheim. Vesentlige elementer ved utviklingen av billedbehandlingsutstyr som kunne kombineres med doppler, utviklingen av prober og, etter hvert, nødvendigheten av fargedoppler.

Liv Hatle, som på den tiden var lege i Trondheim, hadde en idé om å måle  åpningsområdet på mitralklaffen medved hjelp av ultralyd og ble dermed en viktig samarbeidspartner. Denne metoden ble senere en standard innenfor ultralyddiagnostikk. Vingmed og Liv Hatle har gjennom årene opprettholdt samarbeidet og det pågår fortsatt. Et annet eksempel på konstruktivt samarbeid er K.V Hall som sammen med Rikshospitalet i Oslo la basen for utviklingen av Hall-Medtronic, mekanisk hjerteklaff.

 

I starten skjedde alt dette i Vingmed AS, men 1986 opprettes Vingmed Sound AS, med sete i Horten. Vingmed Sound utvikles til et av de ledende selskapene innen hjertediagnostisk ultralyd og eies nå av General Electric under navnet GE Vingmed Ultrasound. GE Vingmed Ultrasound tilhører de internasjonalt ledende aktørene innenfor ultralyd. Forsknings- og produksjonsfasilitetene for Vingmed-delen er fortsatt å finne i Horten.

Vingmed sitt engasjement og interesse for å samarbeide med klinikker og forskere, for på den måten bidra til utvikling av produkter og applikasjoner, er fortsatt en naturlig og viktig del av Vingmed sin strategi.

Vingmed AS ble startet opp i 1968, og i 1979 ble Vingmed AB startet opp.  I 1988 ble Vingmed Holding AS med Vingmed AS i Norge og Vingmed Svenska AB som søsterselskaper. 1991 ble ViCare Medical A/S i Danmark en del av Vingmed Holding AS, og i 2017 startet Vingmed Oy i Finland opp. Vingmed-gruppen er Nordens største uavhengige leverandør av avansert medisinteknisk utstyr. Samtlige selskaper i Vingmed-gruppen er sertifisert mot ISO 9001:2015 og ISO 14001:2015.

Som en følge av en positiv utvikling av Vingmed-gruppen har vi hatt muligheten til å bytte opp en sterkt finansiell plattform som sikrer stabilitet og troverdighet i markedet. Det sikrer at vi kan stå for de forpliktelser vi gjør når det gjelder leveranser, reservedeler, service og support.

Riktig kunnskap, heldekkende service og support

Vingmed er unike på det norske markedet. Vi har egen serviceavdeling i huset, og spesialkompetanse innenfor alle våre produktområder. Det gir oss gode muligheter for å tilby en rask, kostnadseffektiv, skreddersydd service og support til våre kunder. Vi tilbyr også kontinuerlig kursing og opplæring på våre produkter og systemer.

Kontakt oss service

Kontakt oss

Velkommen til å kontakte oss for mer informasjon om oss og våre produkter.

Hva leter du etter?

Beklager, vi fant ikke det du søkte etter.